top of page

Pārdomātu telpu plānojumu.

Updated: Oct 1, 2022

Daudzi cilvēki domā, ka dizains ir vienkārši krāsu, apdares un mēbeļu izvēle, taču dizains patiesībā sākas ar labu telpas plānošanu. Dizaineri, mākslinieki un arhitekti izprot formu un proporciju attiecības telpā un to, kā tās var izmantot, lai radītu noteiktu noskaņu vai sajūtu. Labā dizainā tiek ņemta vērā telpas funkcija un mākslinieciskā kompozīcija. Ņemot vērā visus šos faktorus, dizaineri var izveidot dizaina projektus, kas ir gan funkcionāli, gan skaisti.




Katrs dizaina projekta elements – no mēbeļu izvietojuma līdz pelnu trauka formai – ir rūpīgi pārdomāts. Tas ir tāpēc, ka dizains nav tikai tas, lai lietas izskatītos skaistas; tas ir par problēmu risināšanu, un tādu telpu izveidi, kurās cilvēki jūtās komfortabli.



Tāpēc,

“kad nākamreiz apbrīnojat skaisti iekārtotu istabu, atcerieties, ka tajā ir daudz vairāk, nekā šķiet.”

Dizains ir mums visapkārt, un to var viegli uztvert kā pašsaprotamu. Mēs mijiedarbojamies ar dizainu katru dienu, no pamošanās brīža līdz brīdim, kad ejam gulēt.



Bet kas īsti ir dizains?

Interjera dizains ir māksla un zinātne par funkcionālas un estētiski pievilcīgas vides radīšanu telpā. Dizaina projekti var būt no nelieliem renovācijas darbiem līdz jaunai būvniecībai, un dizaineri bieži cieši sadarbojas ar arhitektiem, inženieriem un darbuzņēmējiem, lai nodrošinātu projekta veiksmīgu pabeigšanu. Dizaina pamatā ir problēmu risināšana. Tas ir par radošu risinājumu atrašanu problēmām, ņemot vērā estētiskos, ergonomiskos un budžeta apsvērumus.



Labs dizains

“ ir saistīts ar harmonijas radīšanu starp dažādiem telpas elementiem. Kad visi elementi saplūst nevainojami, tad jūs zināt, ka esat ieguvis labu dizainu.”

Labs dizains uzlabo mūsu dzīvi un padara mūsu pasauli skaistāku.



Labs dizaineris

“ Dizaineriem ir jābūt spēcīgai mākslinieciskai izpratnei par kompozīciju, kas ir elementu izvietojums telpā.”





12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page